Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ 1922



Για ένατη συνεχή χρονιά (από το Σεπτέμβριο 2004 και εφεξής), την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012,  πραγματοποιήθηκε μετά τή Θεία Λειτουργία, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού μας και ενώπιον της προτομής του αγίου εθνομάρτυρα και ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκου, της αντιδημάρχου κ. Σαρρή, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Κουβάτσου, του Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Καλλιπόλεως κ. Ι. Κότσιρα και καθηγητών του Σχολείου, οι οποίοι συνόδευσαν τη Σημαία με τους παραστάτες μαθητές, και πλήθους κόσμου,  επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των αδίκως αναιρεθέντων και μαρτυρικώς τελειωθέντων υπό των Τούρκων θυμάτων της Μικρασιατικής τραγωδίας του 1922.

Ο Δήμαρχός μας στη συνέχεια κατέθεσε στέφανο ενώπιον της προτομής του αγίου Χρυσοστόμου, ενώ η μπάντα του Δήμου παιάνισε τα προβλεπόμενα για τις παρόμοιες στιγμές.

Κατά τό πρόγραμμα, δόθηκαν τα απαρχής καθιερωμένα βραβεία αγίου Χρυσοστόμου (χρηματικά και άλλα) στους πρωτεύσαντες μαθητές των Σχολείων της Ενορίας μας, ενώ καλλιτεχνικό πρόγραμμα από νέους της Ενορίας με Μικρασιάτικα τραγούδια και μουσικές ολοκλήρωσαν στο Πνευματικό μας Κέντρο την όλη σεμνή εκδήλωση.

Η ανταπόκριση του κόσμου και η φανερή συγκίνηση όλων στο τέλος κατέδειξε για μία ακόμη φορά το πόσο ο λαός μας αποδέχεται και συντονίζεται με την ιστορία και τις παραδόσεις της πατρίδας μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Ου εισί δύο ή τρεις συνηγμένοι εις το εμόν όνομα, εκεί ειμι εν μέσω αυτών" (Ο Κύριος)